(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
bavorské vdolečky

Potřebné ingredience
500 g hladké mouky,250 ml mléka,30g droždí,2 lžíce cukru,1 vejce,100g másla,špetka soli,1 lžíce rumu,1 lžíce citronové kůry
Postup přípravy
V kastrolku lehce zahřejeme 100ml mléka,přidáme cukr,droždí a zaprášíme moukou a necháme vzejít kvásek.Hladkou mouku nasypeme do velké zadělávací mísy,uprostřed uděláme důlek,přidáme vejce,rozpuštěné máslo(ne horké),sůl,a kvásek.Elektrickým šlehačem společně se zbylým mlékem,rumem a citronovou kůrou vypracujeme hladké těsto.Opět lehce pomoučíme,přikryjeme a necháme na teplém místě cca na 2-3 hod.odpodčinout.vykynuté těsto rozválíme na vále cca 2 cm plát a vykrajujeme kolečka.Vdolky smažíme na vyšíím hrnci na vysoké vrstvě oleje a smažíme vdolky do zlatova.Z této dávky uděláme cca 30 ks vdolečků.

já na ty vdolky dala štvestková povidla a nastrouhala tvarohem
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

helca73
(upraveno)
8. 4. 2011, 19:11
jsou fakt výborné,doporučuji udělat
,i s tým těstem se skvěle pracuje


nahlásit

mondas
(upraveno)
8. 4. 2011, 19:06
týý brdo..ty bych si tedy dala



nahlásit

marcelau
(upraveno)
8. 4. 2011, 16:05
ty jsou jako malované

nahlásit